Könyvtár
Érdekességek Radnóti Miklósról - tematikus ajánló
2021. május 05.

Radnóti Miklós magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője. Okleveles magyar–francia szakos középiskolai tanár. Jellemző rá a tiszta műfajiságra való törekvés, illetve a hagyományos, kipróbált műfajok felelevenítése.

Mozgásra fel! - tematikus ajánló
2021. április 30.

Felsorolni is nehéz lenne, milyen sok pozitív hatással bír a mozgás. Nagyon fontos, hogy a felnövekvő generációval megszerettessük a testmozgást, mert így testileg, lelkileg és mentálisan egyaránt egészséges felnőttek válnak majd belőlük.

Óvoda-nap - április 21. - tematikus ajánló
2021. április 21.

Az első óvodát Fridrich Fröbel, egy német pedagógus létesítette 1837-ben, aki felismerte az iskolába járás előtti nevelés fontosságát. Eredeti elnevezése "Gondozó-, Játék- és Foglalkoztató Intézet" volt, melyet három év múlva neveztek át óvodának.

Műemlékvédelmi világnap - április 18. - tematikus ajánló
2021. április 18.

Van abban valami felemelő érzés, amikor több évszázados épületek között barangolunk. A régmúlt korok emberei által készített és használt tárgyak pedig őszinte csodálatot válthatnak ki belőlünk. Mennyi idő telt el azóta! És mégis, szemünk előtt a bizonyíték, hogyan éltek, hogyan érezhettek elődeink.

Kölcsönzési igény leadása
2021. április 12.

Április 12-től a mezőberényi könyvtárban újra lehetőség van az előre kiválasztott és megrendelt könyvek kölcsönzésére.

Az űrhajózás világnapja - április 12. - tematikus ajánló
2021. április 12.

1961. április 12-én helyi idő szerint 09:07-kor a bajkonuri űrrepülőtérről elstartolt a Vosztok-1 nevű űrhajó, benne az akkor 27 esztendős Jurij Alekszejevics Gagarinnal, hogy megtegye világtörténelmi jelentőségű útját, amely során 108 perc alatt kerülte meg a Földet.

Magyar költészet napja - április 11.  - tematikus ajánló
2021. április 11.

Emlékszünk-e még, milyen jó érzés volt óvodás- vagy iskolás korunkban szépen elszavalni egy számunkra kedves verset, és hogy ezzel micsoda örömet és büszkeséget okoztunk szüleinknek? Van, aki felnőtt fejjel is edzésben tartja agysejtjeit azzal, hogy újabb és újabb verset memorizál.

Játékra fel!
2021. április 11.
József Attila versek a költő születésének 116. évfordulójára
< >