Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2019. augusztus 24., szombat,  Bertalan
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2019. január 18.
A Csárdáskirálynő a berényi színpadon

Az OPSKMM három rendezvényt tart a Magyar Kultúra Napja jegyében. Az elsőre 2019. január 18-án került sor, ekkor a Pesti Művész Színház Kálmán Imre klasszikus operettjét, a Csárdáskirálynőt mutatta be, ez Kálmán Imrének minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettje.


A darabot nagy érdeklődés előzte meg, még a pótszékekre is az előadás előtt hetekkel minden jegy elkelt. A közönség olyan ismert slágereket hallhatott, mint a „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád...”,  az „Álom, álom, édes álom...” vagy a „Hajmási Péter, Hajmási Pál. A közönség várakozásában nem csalódott, gyönyörű dallamokat halhatott, jó humorú előadáson szórakozhatott, és vastapssal hálálta meg a színészek játékát.

 

Az előadás előtt Smiriné Kokauszki Erika, az OPSKMM igazgatója bejelentette, az intézmény 2019. január 22-én a Hagyományok Házában – a megyében egyedüliként – veheti át a Minősített Közművelődési Címet Fekete Pétertől, a kultúráért felelős államtitkártól. Az intézmény az elismerő címet immár második alkalommal nyerte el.

 

A Magyar Kultúra Napja jegyében az intézménynek még két eseménye lesz. A Könyvtárban 2019. január 23-án 16 órától a Mesélj nekem! rendezvénysorozatban Siklósi István polgármester mesél a gyerekeknek. A Muzeális Gyűjteményben január 24-én 17 órától a Múzeumi esték keretében Bagita Attila középiskolai tanár tart előadást Mit üzen a Himnusz a 21. század emberének? címmel.  

 

GALÉRIA

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség