Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2020. március 30., hétfő,  Zalán
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2020. március 15.
Koszorúzás a Petőfi-emlékműnél

A rendkívüli körülmények és a hideg szél ellenére is sokan jelentek meg 2020. március 15-én a Körös-parton a Petőfi-emlékmű koszorúzására. A résztvevőket Hoffmann Dániel, a Bartái Egylet Mezőberényért elnöke köszöntötte. 


Bancsi Árpád, középiskolai tanár beszédében föltette a kérdést: ki volt Petőfi Sándor, illetve kicsoda nekünk az ismert költő, ugyanis saját korától máig egy fontos viszonyítási pont. Bancsi Árpád több lehetséges választ megfogalmazott, a végén személyes véleményét is elmondta. A középiskolai tanár szerint Petőfi a hiteles ember. Aki bár végtelenül idealista volt, ma azt mondanánk rá, naiv, de eszméiért nem félt síkra szállni, küzdeni, sőt meghalni is. És ha Petőfi nem is hős úgy, ahogy egy katonának megadatik, hogy hős legyen, ez a hiteles művészet és élet az, ami a hőssé emeli.

 

Az emlékműnél sokan helyezték el koszorúikat, így például a városi önkormányzat, az intézmények és civil szervezetek. Az idén is eljöttek Gyuláról Makadám Világjáró Kerékpáros Klub tagjai, és az Alföld Turista Egyesület most is megtartotta túráját az emlékműhöz.

 

GALÉRIA

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség