Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2019. február 17., vasárnap,  Donát
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2018. május 01.
Majális a Városi Ligetben

Reggeltől az esti órákig tartott a majális Mezőberényben, a Városi Ligetben, illetve a liget környékén.


A sportpályán reggel az örömfoci 13 csapat részvételével kezdődött el. A csapatok kispályán mérték össze ügyességüket. A Földi Harmónia Ház alakulása 10 éves évfordulója alkalmából 10 kilométeres kerékpártúrát szervezett.

 

Régen és ma – Mezőberény címmel Virág Mihály, és Mezőberényi építészet címmel Csete Gyula fotóiból nyílott kiállítás a Madarak Házában. A Berényi Futókör 10 kilométeres futást szervezett, a futók bemelegítését a Malom Fitness segítette. Majd a futók elindulása után bemutatóval szórakoztatták a közönséget. Délben Vidó Péter freestyle foci bemutatója következett, majd a Mezőberényi Mazsorett Együttes tagjai léptek színpadra.

 

A hagyományoknak megfelelően az önkormányzat a színpadon köszöntötte a március 15-én kitüntetetteket. A nemzeti ünnepen öten vettek át elismerést, közölük hárman jöttek el a majálisra. Március 15-én Guti Ambrus a „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális Ellátásáért” címet kapta meg, Kajlik Péter a „Mezőberény Sportjáért” címet vette át, „Mezőberény Kultúrájáért, Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerő címet ez évben a Nefeljecs Óvoda érdemelte ki, azt intézményt a majálison Ollé Mária képviselte.  

 

A színpadon Berényi Népdalkör, a Berény Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai, illetve a Szlovák Pávakör váltotta egymást. Őket Frey Tímea-Szabó Márk követte társastánccal. Majd a Zumbrigád bemutatójával folytatta a műsort. A 2013-as X-faktorban országosan ismertté vált Csordás Ákos igen színvonalas műsort adott. Csordás Ákost Dallamok szárnyán című slágerösszeállítással Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán követte, a két nagyszerű előadó jól szórakoztatta a közönséget.  

 

A Kner Tánc-sport Egyesület bemutatója után a majális befejezéseként a ’70-es, ’80-as évek legendás mezőberényi discosa, Roósz Ádám tartott retro-discot.

 

GALÉRIA

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség