Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2019. május 24., péntek,  Eszter és Eliza
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2019. március 15.
Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Miként az elmúlt években, Mezőberényben 2019. március 15-én is elismeréseseket adtak át. A Petőfi-emléktúra az idén is a Spar áruház előli parkolóból indult a Körös-parton lévő Petőfi-emlékműhöz. A Művelődési Központ színháztermében az ünnepségre érkezőket a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenéje fogadta.


Az ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai adtak ünnepi műsort. Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára ünnepi köszöntőjében emlékezett az 1989. március 15-én megtartott, nagy tömeget megmozgató budapesti tüntetésre, amely megásta a kommunista diktatúra sírját. Kifejtette, miként 1848-49-ben,

úgy harminc évvel ezelőtt is szükség volt hősökre, a fiatalok lelkesedésére. A közigazgatási államtitkár hangsúlyozta, nemzeti identitásunk három fontos évszáma: 1848, 1956 és 1989.

 

Valamennyi kitüntetettet egy-egy ajándék produkcióval köszöntöttek, méltatásukat Szekeres Józsefné alpolgármester olvasta fel, a kitüntetéseket Siklósi István polgármester és Szekeres Józsefné adta át. A „Mezőberény Sportjáért” elismerést Jámbor Zoltán a Hed-Land Sportcsarnok Sportegyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője kapta város sportéletében, az asztalitenisz sportág területén végzett magas színvonalú szakmai, a fiatalok számára példaértékű munkája és közösségépítő tevékenysége érdemeként.

 

Az önkormányzat „Mezőberény Vállalkozója” elismerést az idén Kmellár Tamásnak adományozta a szakmájában végzett magas színvonalú, a civil szférában tanúsított sokirányú segítőkészségéért, példaértékű emberi magatartásáért.

Kósáné Barna Magdolna pedagógus az oktatás területén végzett munkájáért, példaértékű nevelő tevékenységéért részesült ez évben "Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért” elismerő címben.

Valentinyi Károlyné gyógyszerész az egészségügyben végzett magas színvonalú tevékenységéért, a civilekkel való példaértékű szakmai munkájáért vehette át az idén a „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális ellátásáért” elismerést.

A Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar húsz éve meghatározza a város zenei életét, társadalmi, kulturális rendezvények elengedhetetlen résztvevője. A társadalmi, kulturális, művészeti élet területén végzett magas színvonalú, eredményes és példaértékű közösségépítő tevékenysége alapján képviselő-testülete a „Mezőberény Kultúrájáért, Mezőberény Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerést adományozta a zenekarnak.

 

Az elismerések átadása után az önkormányzat, az intézmények, hatóságok és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Petőfi szobrát, majd a Körös-parton – a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület szervezésében – költő emlékművét. Itt a megjelenteket Hoffmann Dániel, az egyesület elnöke köszöntötte, külön is megemlítette a Gyuláról érkezett Makadám Világjáró Kerékpáros Klub tagjait.

 

GALÉRIA

 

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség