Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2021. január 25., hétfő,  Pál
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2019. december 02.
Az adventi koszorún már ég az első gyertya

Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkész és Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete elnöke 2019. december 1-én este a Kossuth téri szökőkútnál meggyújtották az első adventi gyertyát. A Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tizenegy éve tartja meg Mezőberényben a közös adventi gyertyagyújtást.


Lázárné Skorka Katalin igehirdetésében hangsúlyozta, látnunk kell magunk körül ezt a csodálatos világot, most épp azt, hogy advent alkalmával milyen sokan gyűltünk össze, hogy megéljük az összetartozás élményét. Hálásak lehetünk a látás képességéért! Ugyanakkor nemcsak szemünkkel, hanem szívünkkel is látnunk kell, empátiával tekintenünk embertársainkra. És azok látnak előre, akik fölfelé néznek, hiszen az Úrtól jön a segítség.

 

Műsort adtak a II. kerületi Evangélikus Egyházközség csoportjai, a rendezvény végén az egyházközség tagjai meleg teával és süteménnyel vendégelték meg a résztvevőket.

 

Advent második vasárnapján, 2019. december 8-án 16 órakor – a második gyertyagyújtás alkalmával – a Református Egyházközség ad szolgálatot. 

 

GALÉRIA

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség